EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия и UK - проблеми с индуст. производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия и UK - проблеми с индуст. производство

mail15:10 | 09.12.2016прегледи 1195 коментарикоментари 0


Индустриалното производство на Германия  расте по-бавно от очакваното през октомври, като отбелязва растеж само 0,3% на месечна база при очакван 0,8% и след като през септември производството се влоши с най-солидно темпо от две години насам (от август 2014-а година), понижавайки се с цели 1,6% (слаба възходяща ревизия от предишна оценка за спад с 1,8%), показват данни на немската официална статистика Destatis.

Индустриалното производство във Великобритания отбеляза изненадващо понижение през октомври за трети пореден месец след продължаващо свиване на производство на петрол и природен газ и намаляване на производството в текстилната и фармацевтичната индустрия, показват данни на британската официална статистика ONS, които предполагат, че индустриалният сектор може да навреди на икономическия растеж през последното тримесечие на годината.

Британското индустриално производство се сви с 1,3% на месечна база след спад с 0,4% през предходните два месеца и очаквания за повишение с 0,2 на сто, като това представлява най-солиден спад от повече от четири години насам. На годишна база индустриалното производство на Острова се сви с 1,1% след повишение с 0,4% през септември и прогноза за растеж с 0,5 на сто.

Изненадващо слабото представяне на индустриалното производство се дължи главно на солиден спад с 10,8% на месечна база при производство на петрол и на природен газ в най-големите разработвани находища в Северно море, като на годишна база добиването на тези важни енергийни суровини се понижи през октомври с цели 10 на сто.

 


Тагове: Германия, UK
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg