EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия-Гърция: сделки за 2.5 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия-Гърция: сделки за 2.5 млрд. евро

mail11:30 | 10.10.2011прегледи 600 коментарикоментари 0


Германският министър на икономиката Филип Рьослер и гръцкият министър на развитието Михалис Хрисохоидис подписаха споразумение за насърчаване на инвестициите в затъналата в дългове държава, предаде Асошиейтед прес.
По думите на двамата министри споразумението е част от стратегия, насочена да помогне на Гърция да се справи с кризата. "Смятаме, че Гърция може да стане много важна дестинация за инвестиции," заяви Рьослер, който бе на двудневно посещение в Гърция, на което е придружаван от германски бизнесмени. "Изпращаме посланието, че можем да осъществим нещата, за които взехме решение", добави министърът. По думите на Рьослер вече са договорени сделки на стойност 2,5 милиарда евро, като има допълнителен интерес от страна на Германия за инвестиции в големи инфраструктурни проекти в страната в размер на 1,5 милиарда евро. Германският министър уточни, че споразумението за
инвестиции премахва административните пречки пред бизнесмените, които искат да инвестират в Гърция. Той добави, че Германската банка за развитие е готова да съдейства с опит за създаването на подобна банка в Гърция в подкрепа на малкия и средния бизнес. Рьослер заяви, че ще предаде на другите партньори от ЕС посланието, че Гърция предлага добри възможности за капиталовложения и че инвестиция в Гърция би могла да се трансформира в инвестиция в Европа.  Гръцката икономика се очаква да се свие с 5,5% тази година в момент, когато страната се мъчи да изпълни целите по мерките за икономии като условие да продължи да получава средства от спасителните заеми, които й помагат да избегне фалит.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg