EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия готова с бърз тест срещу ЕХЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия готова с бърз тест срещу ЕХЕК

mail14:30 | 31.05.2011прегледи 864 коментарикоментари 1


Испанският министър на земеделието г-жа Роса Агилар упрекна днес Германия, че е нарочила испанските краставици след поредицата смъртни случаи, предизвикани от ешерехия коли, и настоя за "европейско решение" за излизането от кризата с резкия спад на продажбите на пролетни зеленчуци, предаде Франс прес. Положението е "изключително тежко" за сектора, заяви Агилар при пристигането си в Дебрецен за среща с европейските си колеги, допълвайки, че испанските производители понасят загуби от над 200 милиона тона непродадени краставици седмично.
"На европейски проблем трябва да се намери европейско решение", допълни испанския министър. "Днес ние ще представим проблема като общ и ще настояваме за компенсации не само за испанските производители, но и за всички европейски производители, засегнати от създалата се ситуация", уточни Агилар. Германия на практика спря вноса на зеленчуци от други страни (освен от Испания) като Холандия веднага след появилите се смъртни случаи, причинени от ешерехия коли, за които се предполага, че идват от замърсени зеленчуци.
На срещата в Дебрецен Германия ще бъде представена от държавния министър на земеделието Роберт Клос, защото министъра Илзе Айгнер анулира участието си, за да работи в Берлин по намиране на решение на кризата. Равносметката от епидемията засега е 14 починали – всичките в Германия. Междувременно изследователи от германския университет Мюнстер обявиха днес, че са разработили бърз тест за откриване на патогенните коли. Очаква се днес по-късно на пресконференция ръководителят на екипа професор г-жа Хелге Карх да обяви повече подробности, уточни АФП.
 


 
Коментари
 
стефания - 31-05-2011 г. 18:08:39

Много прибързано обвиниха испанските краставици за източник на заразата. Ако беше така, със сигурност Испания щеше да пострада първа, освен ако краставиците са били дамо за износ. Много по-голям е риска при торене с оборски тор от марулите, ягодите и дори от люцерновите и други покълнали семена, които се мият по-трудно.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg