EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия готви национализация на Hypo Real Estate

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия готви национализация на Hypo Real Estate

mail20:27 | 30.04.2009прегледи 958 коментарикоментари 0


hypo-real-estateГерманското правителството обяви, че ще придобие 8,7% дял от закъсалия ипотечен кредитор Hypo Real Estate като първа стъпка към пълната национализация на компанията, съобщи Reuters.
Решението идва в момент, когато Hypo отчете загуба от 5,38 млрд. евро преди данъци за 2008. Компанията обяви, че се нуждае от държавна подкрепа, за да изпълни регулаторните капиталови изисквания. Година по-рано кредиторът реализира печалба от 862 млн. евро.
През октомври Hypo Real Estate стана жертва на кредитната криза, но успя да оцелее благодарение на помощ от 50 млрд. евро, предоставени от публични и частни източници. Оттогава насам Soffin дава на Hypo гаранции за милиарди евро, за да позволи на компанията да продължи да функционира.
От Soffin са заявили, че ще увеличат гаранциите и ще прокарат мерки за постигане на достатъчна рекапитализация на банката, която да е „в интерес на стабилизацията на финансовите пазари“.
Необходимо изискване за планираната рекапитализация на Hypo е или Soffin, или германското правителство да придобие пълен контрол над компанията. За тази цел специално се въвежда нов закон, позволяващ на държавата да национализира Hypo Real Estate


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg