EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гайтнър призова към реформи във валутната политика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гайтнър призова към реформи във валутната политика

mail10:05 | 22.10.2010прегледи 346 коментарикоментари 0


Страните, които имат траен търговски излишък, трябва да реформират валутната си политиката, така че да се подсили световният икономически растеж. Това се посочва в писмо на американския министър на финансите Тимъти Гайтнър до срещата на Г-20 в Кьонджу, цитирано от Франс прес.
"Страните от Г-20, които имат траен търговски излишък трябва да започнат структурни и бюджетни реформи, както и да променят политиката си на определяне на валутния курс, за да укрепят вътрешните източници на растеж и да бъде активизирано световното търсене", се допълва в писмото без да се посочва нито една страна конкретно.
САЩ се оплакват най-вече от подценяването на китайския юан, защото на Китай се пада повече от половината от американския търговски дефицит.
Гайтнър, който участва в днешната среща на финансовите министри от Г-7 преди форумът да обхване и главните финансисти и банкерите от Г-20 в южнокорейския град Кьонджу, призова Международния валутен фонд да контролира изпълнението на валутните ангажименти, поети от държавите от Г-20.
Днешната среща на Г-7 продължи само един час, съобщи информиран източник, пожелал анонимност, допълвайки, че противно на досегашната практика, след нея не е публикувано заключително комюнике, отбелязва АФП.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg