EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Г-8 подкрепи революциите в арабския свят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г-8 подкрепи революциите в арабския свят

mail11:20 | 27.05.2011прегледи 893 коментарикоментари 0


Революциите в арабския свят доминираха на срещата на Г-8 във френския град Довил, като индустриалните сили подкрепиха борбата за демокрация. Френският президент Никола Саркози заяви, че ще поиска "засилване на санкциите срещу сирийските ръководители, защото насилието срещу протестиращите е неприемливо". Сирийският режим на президента Башар Ал Асад използва насилие за спиране на невъоръжените демократични протести поради опасенията, че могат да доведат до успешна смяна на властта. В декларация, подготвена за приемане на срещата в Довил, страните от Г-8 обещават да подкрепят арабските демокрации с около $20 млрд., съобщават дипломатически източници. Британският премиер Дейвид Камерън обеща $175 млн. в подкрепа на демокрацията в региона.
В същото време Москва и Париж подписаха сделка за продажба на 4 модерни френски бойни кораба. Продажбата на френските амфибии притеснява някои европейски и бивши съветски страни.
Рководителите от Г-8 се споразумяха още да се въведат задължителни периодични проверки за сигурността на ядрените централи, съобщи германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Reuters.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg