EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Г-20 инвестира $5 трлн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Г-20 инвестира $5 трлн.

mail08:02 | 30.03.2020прегледи 6637 коментарикоментари 0


Страните от Г-20 ще инвестират в световната икономика $5 трлн. за справяне с очертаващата се икономическа рецесия в резултат на коронавирусната пандемия. Това договориха техните лидери по време на видеоконферентна среща под председателството на краля на Саудитска Арабия Салман.

Руският президент Владимир Путин предложи създаването на специален фонд, който да финансира най-пострадалите държави:

"В тази връзка може да се помисли за създаването под егидата на Международния валутен фонд на специален фонд, финансиран на първо място със средства от централните банки, емитентите на валути, включени в кошницата на МВФ. След това да се даде право на всеки член на МВФ да взема средства от дадения фонд, пропорционални на неговия дял в световната икономика, при нулева лихва и за продължителен период".

Руският лидер подчерта, че е важно по време на кризата да бъдат създадени свободни от търговски войни и санкции зелени коридори за доставка на лекарства, храни, оборудване и технологии:

"В идеалния случай трябва да бъде въведен солидарен мораториум на ограниченията върху стоки от първа необходимост, както и на финансовите трансакции за закупуването им."


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960