EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вятърен парк Каварна получи €12 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вятърен парк Каварна получи €12 млн.

mail14:02 | 12.11.2009прегледи 1472 коментарикоментари 0


Маргарита Йорданова
Изграждането на „Вятърен парк Каварна” се финансира с €12 млн. от УниКредит Лизинг.  Средствата са част от кредитна линия, предоставена на УниКредит Лизинг от Европейската инвестиционна банка. През октомври 2008 г. дружеството получи кредит в размер на €80 млн. , което е и най-голямата сума отпускана на българска институция. Кредитната линия е за финансиране на проекти на малки и средни предприятия.
Финансирането  включва шест вятърни турбини с мощност 1.5 MW всяка, като изграждането на проекта се извършва от италианската компания Leitner Technology.
Договорът бе подписан днес от Биргит Цьотл, директор на Уни Кредит Лизинг, Фабио Мунгай, директор ба международен лизинг и развитие на продукти на Уни Кредит Лизинг и Антон Сиибер, изпълнителен директор на Leitner Group.
За периода май-септември в Каварна бе завършен вятърен парк с мощност 10.5 MW, като се очаква да генерира годишно енергия от 28 GWh, което ще осигури електричество за 7500 семейства на година и ще помогне за спестяването на 18 000 тона карбонов диоксид.
Силно вярваме в развитието на възобновяеми източници на енергия в България и в успеха на този проект. С този проект ЕИБ изпълнява, макар и да не участва директно, обещанието си за насърчаване на енергийната ефективност и възобновяемите източници на енергия в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg