EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вълни от милиони към гръцките кораби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вълни от милиони към гръцките кораби

mail18:23 | 11.05.2009прегледи 1013 коментарикоментари 0


portpiraeus1Инвестиционни групи, които управляват фондове до $2 млрд., проучват възможностите за закупуване на гръцки плавателни съдове, съобщи в. Kathimerini.
Цената на корабите, особено на тези които пренасят сухи товари, е спаднала средно с 60%, което ги прави особено апетитни за инвеститорите. Целият дълг на сектора се изчислява на $600 млрд. Той е един от най-пострадали от глобалната икономическа криза.
Стана известно, че банката Morgan Stanley е в напреднали преговори за създаване на инвестиционен фонд от 400 млн. евро заедно с гръцки банкови и корабни групиравки. Това не е изненада тъй като гръцката корабна индустрия е едно от водещите в света.
Според запознати интересът е предимно към контейнеровози, тъй като тяхната цена падна най-много вследствие на кризата.
Merrill Lynch и фондът за дялови инвестиции Alterna също водят преговори с голяма корабна компания от Пиреус за съвместни инвестиции. JP Morgan Asset Management също заявиха интерес в закупуването на плавателни съдове, подчертавайки че секторът в момента е по-силно пострадал, дори от този на недвижимите имоти.
Миналата седмица кипърската компания SFS Group създаде съвместен фонд с Kuwait Finance House с подобна цел на стойност $150 млн.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg