EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възстановени са 11 чешми в парк "Витоша"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възстановени са 11 чешми в парк "Витоша"

mail17:03 | 19.07.2021прегледи 858 коментарикоментари 0


Възстановени са 11 чешми на територията на Природния парк /ПП/ "Витоша", съобщават от Столичната община.
Седем от чешмите са в местността "Златните мостове", другите са при Дендрариума, Планинишки ливади и музея "Мечката". Те са обновени по Програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура, финансирана от "София - европейска столица на спорта", след подписано споразумение между "София - европейска столица на спорта" и ПП "Витоша", и изготвянето на програма, която се финансира от Столичната община. Целта е да се осигурят възможности за достъп до питейна вода и прохлада в летните дни и приятна разходка за всички, обичащи планината. По програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура са възстановени заслони и са рехабилитирани туристически алеи, информират от общината.
Оттам припомнят, че от 6 юли всички курсове по линията нр. 66 до Витоша ще превозват велосипеди в делничен ден на специално монтирани велобагажници. Качването и свалянето на велосипедите ще се извършва само от първата и последната спирка по маршрута - сп. "Зоопарка" и сп. "Хотел "Морени".
От 10 юли за събота и неделя половината от курсовете по линия нр. 66 ще имат възможност за превоз на велосипеди. Подробна информация за това кои автобуси ще превозват велосипеди има на сайта на Центъра за градска мобилност, съобщават от общината.


Тагове: Витоша, парк, чешми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990