EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Възможен лек спад на цената на захарта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Възможен лек спад на цената на захарта

mail11:11 | 15.02.2011прегледи 4270 коментарикоментари 0


Има задържане на цената на захарта в последните дни и е възможно да последва лек спад, заяви в предаването на БНР- "Хоризонт", Христина Джундрекова - председател на Асоциацията на производителите на шоколадови и захарни изделия. Преди дни, тя каза, че идеята на основните играчи на пазара е цената на сладката суровина да стигне до 3 лева за килограм. Според нея, обаче те нямат реално основание за подобно нещо.
"Действително цената на захарта се вдига от януари месец на 2010 година, но всъщност имаме спадове през годината и това е съвсем нормално, тъй като това е борсова суровина. Основният проблем в шоколадовите и захарните изделия като цена са действително невероятното повдигане на цените на суровините, които влизат в шоколадовите изделия. Това е какао маса, какао масло и т.н. Смятам, че захарта действително играе роля в рецептата на тези продукти като относителна цена, но в крайна сметка тя не е толкова голяма, а и аз съм сигурна, че тъй като производителите на захар за наше щастие задържаха цената доста време, те ще бъдат разумни и сега да поддържат едни нормални цени, за да можем да работим успешно", коментира Джундрекова.
Според нея, не е нормално да има огромна разлика от един лев на цената на захарта в зависимост от това дали тя се предлага в големите вериги или малките квартални магазини. Тя обаче посочи, че големите магазини продават масови продукти и някои от тях са с много малка надценка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg