EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вторият гръцки заем - с по-ниска лихва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вторият гръцки заем - с по-ниска лихва

mail16:30 | 26.01.2012прегледи 492 коментарикоментари 0


Следващите 48 часа се очаква да бъдат критични за правителството в Атина, тъй като преговорите, които то води с частните кредитори за постигане на споразумение по отписване на част от дълга на Гърция навлизат във финалната права, съобщават гръцките медии.
Финализирането на сделката по гръцкия дълг е условие за втория заем от 130 млрд. евро, обещан на Гърция от европейските лидери в края на октомври за преодоляване на дълговата криза. Тази вечер гръцкият премиер Лукас Пападимос ще има среща с шефа на Института за международни финанси Чарлз Далара, който е в Атина, за да преговаря от името на частните кредитори за сключване на суапова сделка по гръцкия дълг.
Двете страни трябва да намерят решение на проблема за лихвата на новите облигации, които Гърция ще емитира. Смята се, че Чарлз Далара ще предложи по-ниска лихва и че тя ще е в границите на 3,80 на сто. Управляващата коалиция в Гърция е подложена на силен натиск за сделка по дълга и за реформи от страна на кредиторите. Преговорите по тази сделка навлизат във финалната права в момент, когато пък тройката инспектори иска от правителството в Атина да приеме нови мерки за икономии заради отклонения в бюджетния дефицит, в това число за допълнителни съкращения в държавния и в частния сектор и за промени на пазара на труда.
Еврогрупата даде срок на Гърция до 13 февруари официално да представи предложение във връзка с размяната на облигации по дълга. Премиерът Лукас Пападимос обяви, че очаква сделка по дълга до края на тази седмица.


Тагове: Гърция, дълг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147