EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Втора отсечка на "Турски поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втора отсечка на "Турски поток"

mail13:33 | 28.06.2018прегледи 745 коментарикоментари 0


„Газпром“ възобнови строителството на морската част на втората отсечка на „Турски поток“, се казва в съобщение на South Stream Transport B.V. „Днес корабът Pioneering Spirit възобнови строителството на втората отсечка от морския газопровод „Турски поток“ в посока турския бряг“, се казва в съобщението.

През 2017 г. бяха изградени 224 км от втората отсечка на „Турски поток“ до изключителната икономическа зона на Турция. През май „Газпром“ приключи с изграждането на морската част на първата отсечка от „Турски поток“.

Проектът за газопровод „Турски поток“ предвижда строителството на газопровод, състоящ се от две отсечки всяка с капацитет по 15,75 милиарда куб.м. Първата ще снабдява със „синьо гориво“ турските потребители, а втората е предназначена за задоволяване на нуждите на страните от Южна Европа и Балканите /срокът за пускането в експлоатация – 2019 г./. „Газпром“ разглежда два варианта за продължение на „Турски поток“: 1. през Българя и Сърбия; 2. през Гърция и Италия. БГНЕС уточнява, че на този етап с изграждането на втора отсечка към Турция това слага кръст на българската надежда за директна тръба, която да излиза на българското крайбрежие. За България остава единствен вариант Русия да реши да насочи количествата газ от втората тръба през нашата страна за Сърбия и Централна Европа. В противен случай България ще бъде заобиколена и ще се лиши от статута си на основна транзитна държава за руското синьо гориво в региона. /ТАСС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg