EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Всяко второ търговско дружество със задължения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Всяко второ търговско дружество със задължения

mail10:15 | 29.10.2010прегледи 878 коментарикоментари 2


Компании, членове на Асоциацията на индустриалния капитал в България, настояват да се предприемат мерки за облекчаване условията по обслужването на кредитите. Това е един от изводите след вътрешнофирмени одити сред 281 компании - членове на асоциацията, разпростран от пресцентъра на работодателската организация.
56% от одитираните търговски дружества са със сериозни кредитни задължения. Работодателите оценяват кредитните си задължения и тяхното обслужване като сериозно финансово бреме. При одита се установява, че съществува сериозна междуфирмена задлъжнялост. Търговските дружества дължат плащания предимно на свои доставчици, подизпълнители и на държавния бюджет.
Успоредно с това доставчиците, подизпълнителите и държавата имат забавени плащания към компаниите. Всичко това се оценява от дружествата като предпоставка за преминаване в неформалната икономика. Данните от одитите показват, че в обемите на сключените и изпълнените договори за 2008 и 2009 г. се наблюдава силна динамика.
Това според проучването е индикатор за намалените обеми на дейност, но е и показател за оптимизиране на разходите на дружествата и фокусирането им върху неотложно необходимите потребности.
През одитирания период в 66,9% от дружествата са извършени проверки от различни органи. В 36,4% от дружествата са извършвани повече от една проверки. Данните говорят за сравнително по-висока активност от страна на Националната агенция за приходите и Главната инспекция по труда.
Одитираните дружества препоръчват да се създадат ефективни механизми за контрол върху прилагането на законодателството. Те предлагат също оптимизиране дейността на държавните институции и администрацията на централно и местно ниво, опростяване на режимите и постепенно прехвърляне на отговорността за
организацията и контрола върху тяхното изпълнение към работодателски, браншови и неправителствени организации и асоциации.
Вътрешнофирмените одити за идентифициране на претърпените от компаниите вреди заради неформалната икономика са по проект "Ограничаване и превенция на неформалната икономика", реализиран от асоциацията, с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.


 


 
Коментари
 
адв. Галин Искров - 11-03-2012 г. 19:09:18

Обяви-Измами с автор Събко Мулешков "КУПУВАЧЪТ" на фирми със задължения : "Купуваме фирми със задължения" , " Топ Оферта №1 - ОБАДЕТЕ СЕ " , " Професионално правно съдействие на фирми" , " Изкупуваме фирми с финансови проблеми " и др. Цитирам една част от такива "ОФЕРТИ"- " Купувам фирми със задължения независимо дали към НАП, НОИ, БАНКИ, ЛИЗИНКОВИ КОМПАНИЙ,КОНТРАГЕНТИ и др. Веднага освобождавам собственик-управител от всички задължения финансови и юридически! " ГАРАНТИРАМЕ " възможно наЙ- добрата цена която със сигурност ще вие изгодна. Процедурата се подготвя от " КОРПОРАТИВЕН " адвокат. След Зделката със нас забравяте че сте имали фирма и проблеми. ЗДЕЛКИТЕ се извършват само в гр.СОФИЯ и гр.ПЛОВДИВ. ТЕЛ. за връзка - 0889648432 , 0896948733 , 0887815106 ,0884775960 и много др. "....... След прочитане на такава "ОБЯВА" на всеки средно интелигентен собственик или управител на фирма му става ясно, че авторът е много неграмотен писменно и изобщо не е запознат с материята. Заблуждава хората,че има възмо

адв. Галин Искров - 11-03-2012 г. 19:10:27

След прочитане на такава "ОБЯВА" на всеки средно интелигентен собственик или управител на фирма му става ясно, че авторът е много неграмотен писменно и изобщо не е запознат с материята. Заблуждава хората,че има възможност да ги "СПАСИ" от задължения към БАНКИ и ЛИЗИНГОВИ КОМПАНИИ. Всеки знае, че няма такава правна възможност в РБ. Ако наистина авторът ПРИТЕЖАВА ТАКИВА СВРЪХ СИЛИ НЕЗЕМНИ , защо си ги хаби срещу "...НАЙ-ДОБРАТА ЦЕНА , КОЯТО ЩЕ ВИ Е ИЗГОДНА..." , а лично не усвоява кредити и след това да използва своите "ВЪЗМОЖНОСТИ" за " СПАСЕНИЕ". От посочените телефони са публикувани стотици обяви за тази "УСЛУГА-ИЗМАМА" но подателят се представя с различни имена - "адв. ПЕНЕВ" , "адв. НИКОЛОВ" , "ГЕНЧЕВ" , "НИК" , "СТОЙНОВ" ,"ЗЛАТЕВ"," ЖОРО" и много други. А всъщност авторът "СПАСИТЕЛ" е Събко Мулешков от гр.Панагюрище. Напишете в ГУГЪЛ името му и ще разберете кой е този "СПАСИТЕЛ НА ЗАКЪСАЛИ ФИРМИ" - един неграмотен човечец,който е излежал присъди за ИЗМАМИ и БЛУДСТВО !!! Заповядайте и в профила му във ФЕЙС

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg