EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Всеки един на четири магазина в Гърция не работи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Всеки един на четири магазина в Гърция не работи

mail12:20 | 09.08.2010прегледи 650 коментарикоментари 0


Икономическата криза сякаш за добро удари потребителите, тъй като  спадна търсенето, но "постави на колене" пазара, пише в. "Катимерини". 
Един от всеки четири магазина по централните търговски улици на Атина е хлопнал кепенци и стои незает, а това означава, че кризата е затворила 505 магазина, което съставлява 14,8 на сто от магазините в центъра на Атина, а за други квартали на столицата този процент застрашително се доближава до 20 на сто, сочи изследване, цитирано от вестника.            
В същото време известният американски професор Робърт Шилер е оптимист за Гърция, прогнозирайки, че след сто години гърците ще си спомнят с признателност за кризата. 
В интервю за гръцкия в. "Вима" смятаният за един от стоте най-значими икономисти в света професор изказва убеденост, че гръцкото правителство е постъпило мъдро, като е взело решение да се довери на Международния валутен фонд (МВФ) и да установи сътрудничество с него за преодоляване на кризата.
Вярвам, че икономическата криза ще ознаменува такъв позитивен обрат за Гърция, че след сто години гърците ще се спомнят с признателност за нея, казва 64-годишният американски икономист пред в. "Вима".        


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039