EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Все повече британци остават без работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Все повече британци остават без работа

mail15:15 | 15.03.2010прегледи 611 коментарикоментари 0


В последното издание на тримесечния си бюлетин от Bank of England информират за съществуващ риск от увеличаване на броя на безработните, в случай, че възстановяването на потребителското търсене се окаже по- бавно, отколкото очаква бизнеса, съобщава електронното издание на в. Telegraph.
В допълнение от британската банка подчертават, че при съществуващата сериозна несигурност около пазара на труда потребителите може значително да намалят разходите си.
„Очакваното нарастване на безработицата може да доведе до това, че домакинствата да се концентрират върху дейността по спестяване, за се подсигурят при евентуална загуба на работата си. Това означава, че домакинствата ще разполагат с по- малко налични средства, които да похарчат за стоки и услуги,” смятат от банката.
Предупреждението идва, независимо от добрите официални данни от пазара на труда във Великобритания, отчели намаляване на безработицата с приблизително 3000 души между октомври и декември 2009 г.
От Bank of England подчертават, че са налице няколко рискови фактора пред пазара на труда, сред които са - по- слабото възстановяване, намаляване на работните позиции в публичния сектор в резултат на предприетите мерки по затягане на коланите, както и в резултат на нарастващото задлъжняване в частни фирми към кредитори.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg