EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Враца на международен панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Враца на международен панаир

mail16:20 | 31.01.2012прегледи 627 коментарикоментари 0


Представители на Община Враца и на Атракционен парк „Приказката” взеха участие в първия международен панаир Crosstour fair в град Русе от 27 до 29 януари, организиран от Бизнес центъра за подпомагане на малки и средни предприятия Русе. информира vratzaplus.com .

Проектът „TourNet – Promotion of Cross-border Networking for Development of a Common Bulgarian-Romanian Tourist Product” (Насърчаване на трансгранична мрежа за развитие на общи българо-румънски туристически продукти) е по програма Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013. Проектът TourNet включва изследване потенциала за алтернативен туризъм в цялата трансгранична зона по поречието на река Дунав в България и Румъния.

Проектът включва създаването на луксозен каталог, който представя региона като привлекателна туристическа дестинация с общ дизайн и обща марка и интернет портал на четири езика - български, румънски, английски и немски - с данни за всички възможности за туризъм, както и възможностите за настаняване, заведения и транспорт.
По време на събитие се осъществиха редица срещи с представители на туроператорски фирми от Македония, Сърбия и Румъния. Договорени бяха размяна на визити с цел уточняване на бъдещо сътрудничество и възможност за организиране на рок и мюзик фестивали в двете страни с тенденция да се превърнат в традиционни. Предстои обмен на допълнителна рекламна информация за възможностите за предлагане на специфичен туристически продукт, предназначен за туристи от Япония и Индокитай.
Особен интерес за изложителите представляваше атрактивния щанд на „Приказката” и възможностите за екстремен и спортен туризъм.
Бяха осъществени редица ползотворни срещи с представителите на Румъния, Сърбия и Македония. Презентация за възможностите за развитие на културен туризъм и новите археологически разкопки в региона беше представена на изложителите, която ще бъде качена на сайта на проекта след приключването на форума.
По време на форума беше обсъдена Дунавската стратегия и възможността община Враца да се включи в един от двата предложени варианта – „Пътят на императорите” и „Пътят на виното”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161