EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Военни сделки Русия-Индия, Германия - Англия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Военни сделки Русия-Индия, Германия - Англия

mail16:09 | 17.10.2016прегледи 1792 коментарикоментари 0


Русия и Индия подписаха няколко споразумения във военно-техническата сфера след среща на руския президент Владимир Путин и индийския премиер Нарендра Моди в морския курорт Гоа, в кулоарите на срещата на върха на БРИКС, предадоха ТАСС и Ройтерс.
Русия ще достави на Индия ракетни системи С-400 "Триумф" и фрегати. Двете страни ще създадат смесено дружество за производство на хеликоптери в Индия. Предвижда се да бъдат произведени най-малко 200 хеликоптера за индийските въоръжени сили, казаха индийски военни. Създаването на тази компания е в програмата на Моди за изграждане в Индия на индустриална база за отбраната, посочва Ройтерс.

***

Великобритания ще купи бронетехника от Германия на сума 3 милиарда паунда, пише вестник „Таймс“. Британските военни смятат, че резкият спад на паунда след Брекзит ще накара правителството да отложи или да се откаже от проектите за разработването на нови видове оръжия, за които все още не са отпуснати съответните средства. По данни на „Таймс“ британското министерство на отбраната иска да купи 800 германски БМП. Любопитна подробност е, че при тази сделка се изключва провеждането на търг, в който трябва да участват най-малко четирима производители, включително и от Великобритания.

***

Германският флот ще бъде попълнен с пет нови корвети на обща стойност от 1,5 млрд. евро, съобщава Die Zeit. Червено-черната управляваща коалиция в Берлин се споразумя изненадващо за сделката, коментират от редакцията.
Закупуването на новите плавателни съдове е свързано с "новите предизвикателства пред сигурността в региона на Балтийско море, Средиземно море и в световен мащаб", поясниха депутатите от Бундестага Екхард Рееберг (ХДС) и Йоханес Каарс (ГСДП).

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161