EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Военни авиодиспечери заменят цивилните в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Военни авиодиспечери заменят цивилните в Испания

mail16:20 | 20.07.2010прегледи 697 коментарикоментари 0


Испанското правителство планира да използва авиодиспечери от въоръжените сили на страната, за да предотврати закъснения на полети заради недостига на авиодиспечери в гражданското въздухоплаване. Това заяви днес министърът на развитието Хосе Бланко Лопес, цитиран от ДПА.
Вчера имаше закъснения на повече от 100 полета, след като над една трета от авиодиспечерите на летището в Барселона отсъстваха заради отпуск по болест. Според правителството отсъствията са неофициална форма на протест срещу условията на работа.
Днес отсъстваха близо 25 процента от 53-мата авиодиспечери, които трябваше да дойдат на работа сутринта, което създава опасност от нови закъснения. Летището в Барселона контролира основно полетите над северозападната част от страната и Балеарските острови.
Военните авиодиспечери могат да заместят цивилните "при изключителни обстоятелства", посочи Бланко.
Все повече авиодиспечери отсъстват от работа заради болест или по други причини, след като през февруари правителството въведе по-неблагоприятни условия на труд и намали възнагражденията им, пише испанският вестник "Паис".
Ако бъде потвърдено, че отсъстващите авиодиспечери в действителност не са болни, те могат да бъдат уволнени, допълни Бланко.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg