EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водни таксита в Бургаския залив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водни таксита в Бургаския залив

mail11:15 | 30.08.2019прегледи 878 коментарикоментари 0


Община Бургас подготвя проект за морски превоз до пет ключови места в Бургаския залив. Това съобщиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, кметът на местната община Димитър Николов и капитан Живко Петров, директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация" - Бургас.
Проектът предвижда създаването на вътрешна морска връзка между пет новоизградени кейови пристанища.
Вече има изградено такова в квартала "Сарафово". До няколко дни ще приключи строителството и на това в квартала "Крайморие". Съвсем скоро започва изграждането на новия пристан в местността "Ченгене скеле", каза кметът Диимитър Николов.
Преди седмица, с решение на Министерския съвет, Община Бургас е получила възможността за разширение и модернизиране на кейовия пристан на острова "Света Анастасия". Кметът съобщи, че се предвижда закупуването на нов общински кораб.
Реализирането на морския превоз на територията на Бургаския залив ще се осъществи при абсолютно спазване на мерките за безопасност, заяви капитан Живко Петров. По думите му така нар. "водни таксита" са нов сегмент за България, в която тя все още няма достатъчно опит.
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заяви, че предстои да бъдат обсъдени мерки, които да осигурят безопасността във връзка със средствата на новата градска мобилност, включваща и плавателните съдове, заради чиято атрактивност се съдава предпоставка за инциденти.
По инициатива на "Морска администрация" в края на сезона ще се съберат всички заитересовани страни, за да се обсъди този въпрос. За нас е важно морската инфраструктура да се развива по един екстензивен начин с подобряване на съществуващата такава, добави министър Росен Желязков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg