EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Водещи теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми в пресата

mail07:47 | 31.10.2014прегледи 1188 коментарикоментари 0


"Нова идея дава път за бързо съставяне на правителство", пише 24 часа на първа страница под заглавие "АБВ ще крепи "ос на баланса" . Тази "ос на баланса" включва коалиционно споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок и гаранция по програмата с подписите на АБВ и Патриотичния фронт, пояснява вестникът.

Според заглавието на първа страница на Труд, Кунева, Кънев и сие пристават на Борисов. Започват преговори за програма, чака се подкрепа от Патриотичния фронт и АБВ, допълва изданието.

"Реформаторите искат половината кабинет", пише Стандарт и предупреждава, че ако не намалят претенциите, може да провалят коалицията с ГЕРБ.

"Булгаргаз спретна газова истерия, като заплаши топлофикациите, че ще им намали подаването на гориво с 50 на сто от 1-ви ноември", пише Труд, според който става дума за "криза наужким"."Булгаргаз търси спешно 4 кредита на обща стойност 139 милиона лева, за да плати доставките от "Газпром", отбелязва вестник Преса по същата тема. В коментар на първа страница се допълва, че заради голямата си задлъжнялост енергетиката все по-трудно взема пари от банките. "Затова тепърва ще стават чудесии. Заради дългове на НЕК може да спре газът или парното", пише в бележката.

Според Монитор се търсят спешно 58 милиона долара за руския газ, които трябва да се платят днес, иначе оставаме без доставки през ноември.

Съдбата на КТБ продължава да е водеща тема за печата.

Според Капитал дейли ГЕРБ излизат с по-мек вариант на "поправката КТБ" - БНБ няма да е задължена "да предприема действия за оздравяване на банки", а само "да предложи" такива действия.

"Казусът КТБ е чисто присвояване" - под това заглавие Преса предлага интервю с главния прокурор Сотир Цацаров."И фалит и спасяване на КТБ са на една цена", пише Преса. Ако инвеститор налее 2 млрд. лева, държавата дава 1,6 млрд. за оздравяване, пише в подзаглавието.

Дума публикува коментар, озаглавен "Двата мита около КТБ". Според автора Юрий Борисов първият мит е за "дупката" от над 4 млрд. лева, която не е факт, а прогноза. Вторият мит е, че банката ще бъде спасявана с пари на данъкоплатците. При процедура по оздравяване държавата или ще даде пари назаем, които ще й бъдат върнати, или съвкупният данъкоплатец ще придобие нова банка. Данъкоплатецът със сигурност обаче ще се бръкне в случай на фалит на банката, за да бъдат изплатени гарантираните депозити, пише в коментара.

"Държавният дълг може да скочи с 6 милиарда и 200 милиона лева до края на годината", гласи заглавието на първа страница на вестник Сега.

Водещата тема за Новинар е постъпилата информация от съюзници, че българи се сражават на страната на "Ислямска държава".

"Първият грип дойде с пневмония", пише на първа страница Телеграф, като допълва, че при четирима пациенти е изолиран вирусът "Масачузетс" тип Б. Епидемия се очаква обаче чак около средата на януари, допълва изданието. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg