EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещи теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми в пресата

mail09:40 | 24.06.2014прегледи 952 коментарикоментари 0


Водеща тема на печата днес е обстановката след наводненията в Североизточна България.

Афера за 200 бона удавила "Аспарухово", съобщава вестник Стандарт, цитирайки жители на улица "Моряшка", която беше пометена в черния четвъртък. По общински проект над близкото дере трябвало да се направи мост, за да се оттича водата под него. Вместо това, инженерите издигнали дига, която струвала доста по-евтино.

"Аспарухово" има нужда от помощ, но заради работния ден вчера доброволците оредяха, съобщава 24 часа.

Пороят във Варна отнесе повече от метър и половина от плажната ивица, пише вестник Монитор. Активизирани са свлачища, а дървета плуват на 100 метра навътре в морето. По първоначални изчисления, щетите, нанесени на самия морски плаж, са за около 150 хиляди лева.

НЗОК ще отреже наполовина парите за болниците от август, съобщава вестник Сега. Надзорният съвет на Касата поиска актуализация на бюджета, но не е сигурно, че парламентът ще подкрепи решението.

Възможни са три сценария за спасяването на Корпоративна търговска банка, обяснява пред вестник Стандарт изпълнителният директор на Българската банка за развитие Билян Балев. Сред вариантите са вдигане или намаляване на капитала, както и покупка за 1 евро. Междувременно проверка на вестника показва, че клиентите на банката имат достъп до обществения й трезор.

Вестникът съобщава още, че Пламен Орешарски е готов да хвърли оставка още в четвъртък. Сложната и динамична обстановка в страната принудила първите хора в държавата да действат форсмажорно и да проведат поредица разговори още вчера, казват пред изданието високопоставени източници в две от партийните централи. Вече има вариант, при който да се сформира нов, широко коалиционен кабинет в рамките на този парламент, а премиер да стане международно признат български финансист или известен наш учен.

АЕЦ "Козлодуй" и американската компания "Уестингхаус" са пред учредяване на съвместна компания за изграждане на седми блок в централата. Българският дял е 70%, а американският - 30%, съобщава вестник "Преса", цитирайки свои източници. Клаузата е заробваща, пише още вестникът, тъй като ние ще участваме с пари, а американците само с оборудване, което да им бъде заплатено веднага, след като централата заработи.

Министерството на икономиката и енергетиката блокира 97 милиона лева европари заради корупция, съобщава вестник Дума. Средствата са по договори за модернизация на 142 фирми.

Капитал Дейли уточнява, че няма да бъде подписан договор с нито една от класираните фирми. Вместо това парите ще бъдат пренасочени към проекти, които засега са в резервния списък.

1200 млади фермери искат спешна среща с министъра на земеделието Димитър Греков и с изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Мирослав Николов заради забавения прием на проекти по новата Селска програма, пише вестник Земя. В противен случай производителите излизат на протест на 27 юни пред сградата на министерството./БНР


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146