EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещи теми в българските вестници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми в българските вестници

mail09:10 | 15.01.2015прегледи 891 коментарикоментари 0


От парламентарната трибуна Борисов защити мораториума за шистовия газ, пише на първа страница вестник "Новинар" и уточнява, че това става в навечерието на днешната визита на Джон Кери. Премиерът декларира, че няма да се поддаде на външен натиск, допълва вестникът.

По повод закриването на жп линии, "Телеграф" цитира на първата си страница пътници, които се жалват: "Рейсът ни е тройно по-скъп от влака".

Според "Дума", ще бъдат спрени 81 влака, а на съкратените служители на БДЖ ще бъдат изплатени по 6 заплати.

Комисията за защита на конкуренцията проверява БТК, пише още "Телеграф".

"Стандарт" информира, че " ДАНС и МВР издирват 1 милиард от КТБ в чужбина".

Вестник "Земя" съобщава: "Загубихме 111 милиона евро агропари". Плащаме 60 милиона глоба за нарушение в обществените поръчки.

Водещото заглавие на "Сега": "Референдумът за задължителното гласуване ще е с местните избори".

В интервю за "24 часа" заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - Красимир Велчев заявява, че Бойко Борисов ще е достоен президент и че ще е нормално премиерът да се кандидатира за държавен глава.

"Труд" цитира заместник-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Ангелова, че ГЕРБ разрешава вноските за пенсия да се местят от НОИ в частни фондоме. Коментар във вестника днес е озаглавен - "Новина от бъдещето - "Топлофикация" ще векува", и още едно заглавие по темата - "Столичното парно сменя тръби 200 години".

"Капитал дейли " коментира: "Комисията за финансов надзор наложи рекордна глоба на "Капитал" и "Икономедия" за пазарна манипулация.

"Разбиха банда за поръчкови убийства" е водещата тема на "Преса". Акцията е една от темите за всички централни вестници днес. Според "Преса", за първи път жена е заподозряна като ръководител на група за поръчкови убийства.

Темата е водеща и за "Монитор". "Универсална дама върти банда за убийства" е заглавието там. Изданието допълва, че 46-годишната Мила Георгиева разпореждала ликвидиране на конкуренти, опожаряване на заведения и други.

Печатните всекидневници цитират и директора на "Газпром" Алексей Милер, според когото "Южен поток" е вече в миналото и европейските страни трябва да преговарят с представители на "Турски поток", ако искат нови обеми от газ./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg