EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Високоскоростен влак Атина-Солун

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Високоскоростен влак Атина-Солун

mail07:35 | 19.01.2021прегледи 791 коментарикоментари 0


Гърция пуска нов скоростен влак между Атина и Солун, като разстоянието ще се преминава за три часа. Високоскоростният влак ще направи първо пътуване на националния празник на Гърция. Загадка остава все още цената на билета.

Гръцката железопътна компания "Трансосе" стартира скоростните тестове на най-бързия в страната влак, наречен "Бялата стрела". Максималната скорост на превозното средство е 200 километра в час и ще превозва пътници по направление Атина - Солун за 3 часа и 15 минути.

Гръцката железопътна компания е закупила пет композиции от този модел, а влакът ще бъде пуснат в експлоатация на националния празник на страната през март.

Общата стойност на закупените влакове е 53 милиона евро, а производител е италианска транспортна компания.Всеки влак се състои от девет вагона, като за пътниците има ресторант и бар.

Новият влак предлага също луксозно и по-широко място за всеки пътник, безплатен интернет и много други екстри, като е обърнато сериозно внимание на сигурността, съобщават в коментар специалисти от железопътната компания.

Засега не се съобщава цената на билета./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886