EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виртуална данъчна агенция разработиха студенти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виртуална данъчна агенция разработиха студенти

mail13:06 | 12.04.2016прегледи 925 коментарикоментари 0


Виртуална данъчна агенция направиха студенти от   Европейското висше училище по икономика и мениджмънт. Тя ще дебютира на „ТФ фест 2016“, който ще се проведе на 14 и 15 април в Международен панаир Пловдив. Това е най-големият  форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия.

Първата в България учебна данъчна администрация работи под патронажа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив, където е централата на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт.  Целта на съвместната инициатива е да се подобри подготовката на специалисти за публичния сектор, а онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес, да имат по-пълни познания за данъците. Създаването на виртуалната агенция по приходите е част от  програмата на Центъра за кариерно развитие към висшето училище, който на практика осъществява дуална система на обучение.

 Мрежата е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища, заяви Дария Маврудиева, ръководител на Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) към Министерството на образованието и науката, който организира “ТФ фест“. Той е  част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ и е одобрен като международно събитие от Европейската комисия.

    На 19-ото издание на форума 110 виртуални фирми на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора ще демонстрират предимствата на тази специфична форма на дуалната система. Четири университета се представят в секцията „Образование и кариера“.

    Участниците в  Международния панаир на тренировъчните фирми ще се изявят като мениджъри в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организиране на събития, реклама, търговия, строителство и озеленяване, фотография, спорт и други. Някои от тях залагат на необичайни бизнес инициативи, като хотел за домашни любимци, дизайн на татуировки, изграждане на модулни сглобяеми къщи.  Над 800 млади предприемачи  ще се състезават в 14 конкурса.

    Всяка година нови 5000 младежи се обучават в над 330 виртуални фирми у нас, подчертаха от ЦУТФ.  Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg