EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Вино и гурме" в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Вино и гурме" в Пловдив

mail15:07 | 20.04.2021прегледи 546 коментарикоментари 0


На 8 и 9 май в Пловдив ще се проведе седмото издание на дефилето „Вино и гурме“. Рекорден брой участници вече са се записали за участие във фестивала и ще представят пред гостите на града под тепетата своите винени елексири и хранителни продукти. Записването на нови участници още продължава.

По време на събитието в Стария град на Пловдив ще можете да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала и да разгледаге щандовете в и около възрожденските къщи. При желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина с жетони при цена от 75 стотинки за брой, колкото ще ви струва и една чаша от представените питиета. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред всяка локация по време на дефилето, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина организаторите препоръчват да ги комбинирате с подходящи гурме продукти, които също ще бъдат предлагани на достъпни цени.

Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма включва още танци, игри, модна шоу програма, класическо матине и други. С всички участници и фестивални активности можете да се запознаете на на фейсбук страницата на събитието:

www.facebook.com/wineandgourmetfestival .

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Организаторите апелират посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене. А гостите да не се струпват на големи групи и да се движат само в компанията на най-близките си приятели или семейство.

Седмото издание на дефилето на виното се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г. Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145