EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вижте какво става в Украйна /на живо/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вижте какво става в Украйна /на живо/

mail13:49 | 09.12.2013прегледи 1190 коментарикоментари 0


Live streaming video by Ustream

Правителственият квартал на Киев осъмна в барикади, издигнати от протестиращите, предаде БНР.

Районът, където се намират основните държавни институции на Украйна, е превърнат в пешеходна зона. Много от чиновниците така и не успяха да отидат на работа. Чрез блокиране на правителството, президентството и парламента, опозицията се опитва да принуди властта да приеме исканията на вчерашния голям митинг за оставки и предсрочни избори.

Силите на реда са в готовност да разпръснат протестиращите, а с мегафони бяха помолени да се изтеглят жените и децата, намиращи се в района. Обществени активисти са преградили пътя на колона транспортни средства на силите на реда, движеща се в посока на площад „Независимост” в центъра на Киев, предаде РИА Новости.
Няколко десетки демонстранти са застанали пред колоната от четири автобуса и военен камион на площад „Михайловский”, попречвайки й да премине. Според тях, служителите на реда се готвят да участват в разпръсването на демонстрантите от централния площад.

Протестните настроения нарастват постоянно, каза за БНР Леся Оробец - депутат от партията на Юлия Тимошенко "Баткившчина":

Три процента от населението на Украйна излезе на улицата и каза, че Виктор Янукович повече не е президент. Той пропусна своя шанс да остане на власт, като отказа да уволни вътрешния министър след кървавата разправа с протестиращите студенти и не подписа споразумението за асоцииране с ЕС, подчерта Оробец, която прекара нощта на барикадите.

Според нея властта разглежда два сценария - първият е тихомълком да се измъкне, а вторият е да удави в кръв протестния майдан.

Междувременно Службата за сигурност на Украйна образува наказателни дела по повод призивите за насилствено сваляне на държавната власт.


 Снимка: Фейсбук


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037