EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виетнам търси български специалисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виетнам търси български специалисти

mail11:45 | 11.06.2012прегледи 508 коментарикоментари 0


Виетнам има нужда от специалисти в областта на енергетиката, животновъдството и семепроизводството. Toва каза в интервю за Агенция „Фокус” зам.-министърът на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам Хо Тхи Ким Тхоа. „Това е необходимостта на Виетнам и страната се обръща към специалисти в областта на енергетиката, на животновъдството и на семепроизводството. Там имаме нужда от подкрепа и помощ”, каза зам.-министър Тхоа.
„При стокообмена между нашите две страни най-високият връх беше 70 милиона долара. Това не е постижение, което е много високо, и затова казваме, че стокообменът между нашите две страни не съответства на потенциала, който имат за взаимен обмен”, подчерта зам.-министърът на индустрията и търговията на Социалистическа Република Виетнам Хо Тхи Ким Тхоа.
„Двустранната комисия няма функции да определя или пък да предвижда какви проекти ще бъдат осъществени. Това е дейност, която на бизнес форума бизнесмените на срещите и в разговорите помежду си ще трябва да начертаят, да набележат или пък да имат някаква идея за такива проекти. Ако те имат такава идея за проекти, във всички случаи междуправителствената комисия ще излезе в тяхна подкрепа и помощ”, обясни зам.-министър Тхоа.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg