EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин: Ускоряват се отчуждителни процедури

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: Ускоряват се отчуждителни процедури

mail13:03 | 28.02.2020прегледи 637 коментарикоментари 0


В две общини - от общо пет, са приключили издаването на удостоверения за имоти, през които ще премине бъдещият участък на скоростния път от Видин до Ботевград, съобщават от областната администрация. Това е обявено на работна среща на областния управител Момчил Станков и представители на държавни и общински институции за напредъка по проекта "Модернизация на път I-1 /E-79/ Видин-Ботевград".
Целта на срещата е била координиране на дейностите на заинтересованите институции по отчуждителните процедури на обекта. Съобщено е, че към момента част от общините срещат трудности при издаването на удостоверенията за наследници, поради промяна на собствеността на засегнатите имоти. В общините Макреш и Ружинци са приключили с издаването на удостоверенията.
В община Грамада остава да бъде издадено само още едно удостоверение, а община Димово е издала досега над 80 процента. Във Видин част от имотите имат промяна и сега се извършва проверка за установяване на собствениците.
На срещата днес е решено от Службата по геодезия, картография и кадастър във Видин, и от областната дирекция "Земеделие" да съдействат при установяването на собствениците на поземлените имоти, подлежащи на отчуждаване. В процес на определяне от общините са и площадки за временно съхранение на строителните отпадъци по проекта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg