EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Видин: Заработи пречиствателна станция за 18 млн.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: Заработи пречиствателна станция за 18 млн.лв.

mail18:15 | 30.09.2019прегледи 635 коментарикоментари 0


Пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност повече от 18 милиона лева започна работа във Видин. Съоръжението представи кметът на града Огнян Ценков и ръководителят на проекта "Пречиствателна станция Видин"- инженер Христо Христов. Пречиствателната станция Видин е приета вече от Държавната приемателна комисия и е оразмерена за 56 хиляди жители до 2041 година. Тя обработва отпадъчната вода на Видин със среднодневен дебит от 1440 литра на час или 400 литра в секунда. Прилага се технология за механично и биологично пречистване на водата, като се отделя метан, за производство на електро и топлоенергия за нуждите на пречиствателната станция, каза Христов.
Гаранционният срок е 5 години, а в нея работят вече 15 души. Целият проект е на стойност 18,8 милиона лева и е изграден с европейски средства, каза Огнян Ценков. Изпълнител на проекта е фирма "Хидрострой".
Това е втори етап от цялостния проект за изграждане на водопроводната и канализационна система на Видин. През 2016 година Ценков прекрати договора с тогавашния изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателна станция заради забавяне на дейностите, а в края на същата година беше подписан нов договор между община Видин и МОСВ за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg