EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вестници: Водещите теми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вестници: Водещите теми

mail08:20 | 01.12.2014прегледи 790 коментарикоментари 0


„Гонят 4 хиляди военни заради бюджет 2015“, съобщава вестник "Преса". Днешното заседание на правителството, посветено на бюджета, ще бъде първото изпитание на военния министър Николай Ненчев. Преди дни той поиска 1,3 милиарда лева за своя ресор. В проекта на бюджета са предвидени 954 милиона лева за отбрана - почти с 67 милиона по-малко в сравнение с тази година, сочи изданието.

"Стандарт" и "Труд" поместват на първите си страници лика на Владислав Горанов, по повод намерението на финансовия министър да увеличи минималната работна заплата през следващата година на до 380 лева месечно.

На фона на тази информация от вчера вестник "Сега" предрича, че „пропастта между доходите на българите, работещи в различните райони на страната, ще се задълбочи още по-драстично към 2018-а година. Над 181 хиляди висшисти ще работят на позиция, която не изисква университетска диплома, според прогноза на социалното министерство. Освен това, след четири години висшист в по-бедната част на страната ще получава средно с по 416 лева по-малко месечно спрямо служител с университетска диплома от Югозападна и Южна Централна България.“

„Развитие на човешките ресурси“ стана първата българска програма, одобрена от Европейската комисия за новия период 2014-2020-та година, съобщава "Капитал дейли". както се очакваше, социалната програма се оказа единствената достатъчно завършена, за да получи одобрението на Брюксел още тази година. Повечето от останалите европрограми по-вероятно ще тръгнат късно догодина. Стойността на мерките по „Човешки ресурси“ е за малко над 1 милиард евро, от които еврофинансирането ще е за 939 милиона евро, съобщава вестникът.

Затягат контрола на забавачките в София с нови правила, които ще сложат „край на запазените места в детските градини“, съобщава "Монитор". Според предложения, които ще бъдат обсъдени в Столичния общински съвет, на родителите ще бъде даден срок, в който трябва да изпратят детето на ясла или градина, след като са приети. Хлапетата, които са приети през септември, трябва да тръгнат на занимания не по-късно от деветдесет дни, пише вестникът. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg