EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вериги: Автобус до Витоша и иновативни брошури

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вериги: Автобус до Витоша и иновативни брошури

mail18:05 | 03.07.2017прегледи 2167 коментарикоментари 0


От 1 юли до 24 септември Лидл България, с подкрепата на Столична община, пуска 4 безплатни автобуса по 3 линии за пешеходци и велосипедисти до Витоша. „Зелена линия Витоша“ за пешеходци: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите ще превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Тръгването е в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“, а връщането в обратната посока – в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове“.

„Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“. Вторият маршрут стартира от НСБАЛ (2542) (спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка) през с. Бистрица до с. Железница. Така велосипедистите ще могат да използват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела там е разрешено през целия ден. Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли - 24 септември 2017 г. от 8:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета oт 26 колела.

За 6 години безплатните автобуси са използвани от над 42 000 души. Безплатните автобусни линии за пешеходци и за велосипедисти са на разположение всеки уикенд и празничните дни през цялото лято. Към момента има 10 автобусни линии към планината, като се пуска и нова – автобус 163, посочват от Столична община.

Също от 1-ви юли близо 1,8 млн. домакинства в страната ще получат новата, променена брошура на Kaufland България, която съдържа информация за седмичните промоции във веригата хипермаркети. Освен с различен дизайн и нови графични елементи, тя се отличава с по-компактен размер и печат върху гланцирана рециклирана хартия. Новата визуална идентичност е създадена след множество проучвания на нагласите и желанията им, както и след обстойни анализи на пазара в страната. Освен в клиентския вестник, тя постепенно ще намери отражение и във филиалите на компанията – ще бъдат въведени специални графични елементи (пиктограми), които да улеснят ориентацията на клиентите в търговските обекти, ще бъде намалена височината на рафтовете, както и ще бъдат въведени постепенно дискаунт картони. За да се създаде повече място за движение, ще бъдат премахнати щандовете със стоки от средния коридор.

Промените вече бяха въведени в два филиала в София, както и в един в Стара Загора. До края на годината се очаква това да се случи в още 6 хипермаркета от веригата във Варна, София, Враца и Пловдив.

За първи път у нас търговска верига адаптира част от онлайн съдържанието си за хора с увредено зрение. BILLA България въведе иновативна технология, с която съдържанието на всички седмични и месечни брошури и каталози, поместени на сайта на компанията, се възпроизвежда и като звук. По този начин хората с увредено зрение ще бъдат улеснени в търсенето на информация за предлаганите промоционални оферти. Проектът е разработен съвместно със Съюза на слепите, с който BILLA България си партнира успешно за трета поредна година. За адаптирането на онлайн брошурите на търговската верига към нуждите на незрящите се използва специален софтуер, който преобразува текста в звук. Услугата ще е достъпна и при ползването на сайта през мобилни устройства.

Друга успешна инициатива, реализирана в партньорство със Съюза на слепите, е кампанията „Подай ръка“. 6100 лв. бяха събрани в рамките на един месец (от 20 февруари до 20 март 2017 г.) чрез отделяне на 1 стотинка от продажбата на всеки продукт с марка BILLA. Средствата вече са дарени за закупуване на помощни средства за социално слаби членове на Съюза на слепите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg