EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Великобритания ограмотява най- бедните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Великобритания ограмотява най- бедните

mail14:10 | 07.07.2009прегледи 657 коментарикоментари 0


study computer_2Британското правителство инвестира в компютърно ограмотяване и осигуряване на достъп до интернет на най- бедните си граждани, които наброяват около 6 милиона.
Това съобщи на специална пресконференция британската бизнес дама Марта Лейн Фокс, съоснователка на Lastminute.com, съобщава BBC. Тя коментира, че е щастлива от това, че правителството й оказва честта като й възлага дейността по web- ограмотяване и подсигуряване на най- бедните.
Въпреки, че около 17 милиона британци във Великобритания нямат достъп до интернет, Марта Лейн Фокс информира, че ще се концентрира върху тези 6 милиона души, които са изключително бедни и поради това са икономически и социално най - ограничени. Според нея запознаването им с информационните технологии ще даде възможност на тези хора да учат, да спестяват пари и да бъдат по-конкурентноспособни.
В последните две седмици от стартирането на работата по проекта Марта Лейн Фокс посещава някои от обществените британски онлайн центрове и запознава хората с тънкостите на работата в мрежата.
Тези, които умеят да работят с web - базирана информация, имат възможност да учат повече; представят се по- добре на интервюта за работа, защото са по- запознати си изискванията за тях; биха могли да спестят пари, ако пазаруват онлайн и т.н.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg