EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Варна:Автобуси с природен газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна:Автобуси с природен газ

mail14:45 | 03.12.2012прегледи 854 коментарикоментари 0


20 от новите автобуси, които ще возят варненци от догодина, ще се движат с природен газ. Другите 50 ще са с дизелови двигатели. Това става ясно от обявената обществена поръчка за новия подвижен състав на „Градски транспорт" ЕАД. Общинското транспортно дружество ще се сдобие с новите автобуси като част от проекта за "Интегриран градски транспорт на Варна", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие".Обществената поръчка е с прогнозна стойност 41,75 милиона лева без ДДС (50,1 милиона с ДДС). Най-много средства - 20,25 милиона лева, са предвидени за 30 съчленени градски автобуси с нисък под, работещи с дизелов двигател. 10,5 милиона лева ще струват 20-те градски автобуси с нисък под, също с дизелови двигатели. За нископлатформените рейсове на метан са предвидени 11 милиона лева, се посочва още в обявлението, публикувано в сайта на Агенцията за обществени поръчки.
Всички автобуси трябва да са оборудвани с механична рампа за инвалидни колички. Отделението за водача и пътническият салон трябва да са със самостоятелна вентилация. Пътническият салон да е с интегрирано отопление и климатизация.
Съчленените автобуси трябва да са с капацитет минимум 150 пътника, с поне 40 седящи места. Останалите бусове трябва да побират поне 95 пътника (85 за возилата на метан) при минимум 25 седящи места.

Като част от поръчката трябва да бъде доставено още допълнително оборудване, да бъде осигурено обучение на водачи и монтьори, техническа помощ, гаранционно и следгаранционно обслужване.
Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 270 дни. При избор на фирма-изпълнител ще се гледа най-вече предлаганата цена (40 тежест). Сред другите критерии са техническите характеристики (тежест 20), гаранционните срокове и срок за осигуряване на резервни части (тежест 20), срокът за доставка (тежест 15) и енергийните и емисионни разходи за целия експлоатационен период (тежест 5)./източник:Дарик
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg