EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Варна първа с електронна система за финансов контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна първа с електронна система за финансов контрол

mail13:12 | 30.09.2009прегледи 759 коментарикоментари 0


Община Варна е първата в страната, която ще въведе тестово електронна система за финансов контрол, съобщава в. Позвънете. В продължение на 3 години е продължила теоретичната подготовка за въвеждането на системата, с помощта на която е се очаква да се съкратят значително сроковете за обработка и управление на документите. Освен това от администрацията вярват, че по този начин ще се редуцират и разходите за консумативи, след като цялата информация е в електронен вариант. В общината предвиждат да се сбогуват с копирните машини и да оставят само скенерите.
Около 33 800 документа се обработват средногодишно в общината. От тях най-много са исканията за извършване на разход - около 21 600. Договорите, които се сключват в общината са приблизително 1800 на година, а заявките за поемане на задължение представляват около 11 000 документа.
От администрацията увериха, че общинските документи в електронен вариант ще бъдат напълно защитени от посегателства. До системата достъп щели да имат само служебни лица. В нея нямало да може да се влиза през интернет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg