EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Варна: Зарядни станции за електробусите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Варна: Зарядни станции за електробусите

mail18:08 | 31.05.2023прегледи 1008 коментарикоментари 0


Първа копка за изграждането на зарядните станции за новите електроавтобуси във Варна бе направена в района на фирмата „Градски транспорт“ ЕАД. Кметът Иван Портних припомни, че проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“, като общата му стойност е близо 85,4 милиона лева, от които около 15,4 милиона е собственото съфинансиране на общината.

Новите електроавтобуси са вече във Варна. Те са общо 60, от които 40 са тип „соло“, а останалите – съчленени. По думите на Портних новите коли, освен че ще осигурят комфортно пътуване за варненци, ще допринесат и за подобряване качеството на въздуха в града.

В двора на „Градски транспорт“ ще бъдат изградени 60 бавни зарядни станции, допълни ръководителят на проекта Младен Иванов. По думите му на двата основни обръщача на автобусите ще бъдат изградени и две станции за бързо зареждане. По план всички станции трябва да бъдат готови до края на следващия месец.

Според изпълнителния директор на „Градски транспорт“ Николай Антонов с новите коли ще бъде подменен повече от половината автопарк на дружеството. Той уточни, че батериите на автобусите издържат около 300 километра. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg