EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

В ТУ - Габрово стартира платформата Daskal.eu

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В ТУ - Габрово стартира платформата Daskal.eu

mail11:05 | 29.09.2016прегледи 2328 коментарикоментари 0


От новата учебна година Техническият университет – Габрово обяви, че въвежда в учебния процес българската образователна платформа Daskal.eu. С нея висшето учебно заведение, което вече е въвело онлайн обучение за своите студенти, ще разшири значително функционалностите, които ще им предложи. Използването на новата платформа ще затвърди имиджа на Техническия университет – Габрово като едно от най-иновативните висши училища в България, което внедрява нови технологични решения за обучение.

„През последните години ръководството на университета залага активно на иновациите в сферата на образованието, включително някои от най-новите онлайн технологии за обучение. Този подход обаче не е самоцел, а е част от дългосрочната ни политика да осигурим на нашите студенти най-добрите възможности за бъдеща реализация, подготвяйки ги по най-добрия начин за съвременния динамичен свят. Резултатът е и високата степен на успеваемост на дипломантите ни в различни обществени и икономически сфери. Въвеждането на платформата Daskal.eu в процеса на обучение през новата година е част от тази дългосрочна политика“ - заяви проф. д. т. н. инж. Райчо Иларионов, ректор на Техническият университет – Габрово.

Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, насочена към училища, университети и отделни учители. Тя обединява виртуална класна стая, интерактивна бяла дъска и други полезни инструменти за обучение, достъпни изцяло онлайн. Включва и пълноценна LMS (т.нар. Learning Management System – система за управление на обучението). Подходяща е за двустранна комуникация в реално време и позволява преподавателят да пише на „дъската“ учебно съдържание, което да е видимо в реално време от учениците. Платформата Daskal.eu е изключително лесна за използване от широк кръг хора, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера.

Системата е оптимизирана за използване от основни, средни и висши учебни заведения и може гъвкаво да бъде съобразена с наличните онлайн платформи. Онези университети, които вече са инсталирали LMS, могат лесно да надградят, добавяйки виртуалната класна стая на Daskal.eu, а тези, които не са, могат да внедрят цялата система. Системата може значително да улесни и да оптимизира времето на учителите, позволявайки им да работят по-пълноценно във време, когато страната ни изпитва дефицит на учители. Тя е също и подходящо решение за онези от тях, които предпочитат да напуснат образователната система и да се занимават с преподаване на частни уроци.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg