EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Русе протестират срещу лошите банкови условия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Русе протестират срещу лошите банкови условия

mail19:18 | 23.07.2009прегледи 900 коментарикоментари 0


Работници и предприемачи излязоха в Русе на четвърто протестно шествие срещу високите лихви на банковите кредити и неоправдано високите цени на електроенергията, които според тях унищожават малките и средните предприятия.
Протестиращите носеха лозунги: "Искаме европейски банкови условия и за българите", "За равноправен диалог с банките", "Спрете ограбването на българите".
Поради тези най-скъпи в Европа кредити до един - два месеца предстоят нови фалити на български предприятия, нови съкращения на работни места, съсипване на банковата система и на българския народ, предупредиха ораторите пред микрофона. Те говориха и срещу нереално високите лихви на депозитите в условията на криза. Държавата в лицето на новото правителство трябва да се намеси още през следващите дни, поискаха ораторите.
Мирослав Станчев - координатор на Националната асоциация на българския бизнес за Русенска област, която е организатор на протеста, цитира данни за неравностойно положение на българския бизнес спрямо западноевропейската промишленост. В Германия на прохождаща фирма с български капитал е даден седемгодишен гратисен период по кредитиране с 2,05 на сто лихва в първите три години и 4,05 на сто - през следващия период, посочи за пример Мирослав Станчев.
Следващият протест ще е в Добрич, съобщиха организаторите в Русе.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg