EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Пиренеите - война заради зеленчуци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Пиренеите - война заради зеленчуци

mail09:30 | 15.08.2011прегледи 360 коментарикоментари 0


Мадрид и Париж ще предложат през септември на Европейската комисия "силна мярка" за регулиране на европейския пазар на плодове и зеленчуци след нападенията на испански камиони във Франция, заяви испанската министърка на околната среда, селските райони и морските въпроси Роса Агилар Риверо, цитирана от Франс прес.
След телефонен разговор с френския си колега Брюно Льо Мер, Роса Агилар призова настоятелно да бъдат прекратени нападенията срещу испанските селскостопански интереси на френска земя, се казва в съобщение на нейното министерство. Франция от своя страна се е ангажирала да вземе мерки за пълно гарантиране на свободното движение и сигурността на испанските камиони, превозващи плодове и зеленчуци на нейна територия.
През последните месеци във Франция има много демонстрации на производители на плодове и зеленчуци, които настояват за мерки в подкрепа на техния сектор. През изминалата седмица демонстранти спряха в Южна Франция тирове с испански праскови, круши и смокини, както и портокали от Южна Африка, и разсипаха съдържанието им на шосето. Протестиращите недоволстват от стоките на ниски цени, които не отговарят на нормите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg