EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В очакване на доклада на Аликс Партнърс за КТБ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В очакване на доклада на Аликс Партнърс за КТБ

mail10:35 | 28.09.2015прегледи 6754 коментарикоментари 0


В края на септември се очаква да бъде представен докладът на компанията Аликс Партнърс Сървисис Ю Кейч, която Фондът на гарантиране на влоговете избра да провери дейността на фалиралата КТБ, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов. "На оперативна база към синдиците на банката се дава информация и консултация от фирмата "Аликс Партнърс Сървисис Ю Кей". Не е добре обаче тези данни да бъдат коментирани, предварително. Фирмата работи професионално и до края на месеца ще има резултати», посочи Горанов.
Голяма част от липсващото в КТБ е липсвало още преди процедурата по несъстоятелност на банката. Продължават действията на синдиците и досега са атакувани 156 изявления за прихващания за 185,8 млн. лева. През идния месец ще бъдат атакувани още пет прихващания за поне 70 млн. лева, уточни още Горанов.
През месец юни т.г. синдиците на КТБ сключиха договор с международната разследваща компания „Аликс партнърс“, която трябва да проследи финансовите потоци от фалиралия трезор. От фирмата се очаква още да препоръча на синдиците подход, чрез който да върнат в имуществото на банката активи, с които кредитната институция се е разпоредила в нарушение на закона.„Аликс партнърс“ ще трябва да препоръча и как да се действа в случаите на отпуснати кредити без обезпечения или на заеми, дадени на свързани лица, които са довели до влошаване на финансовото състояние на банката.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg