EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

В МФ ще има дирекция „Съдебна защита”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В МФ ще има дирекция „Съдебна защита”

mail17:30 | 28.11.2014прегледи 1026 коментарикоментари 0


Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на финансите. От състава на съществуващата в структурата на ведомството дирекция „Държавно юрисконсултство“, която се преименува в дирекция „Правна“, се отделя досегашният й отдел в самостоятелна дирекция „Съдебна защита“. Не се променя численият състав на МФ.

Дирекция „Правна“ ще продължи да осъществява дейността си по подпомагането на министъра на финансите и на администрацията на МФ при изпълнението на специфичните им правомощия и компетентности, произтичащи от законодателството в областта на публичните финанси, съставянето, изпълнението и отчитането на държавния бюджет, поемането и управлението на държавния и държавногарантирания дълг, вкл. съгласуването на свързаните с това проекти на договори, провеждането на държавната политика по отношение на международните финансови и кредитни организации, придобиването, управлението и разпореждането с държавно имущество, принудително отчуждаване на имоти – частна собственост, за държавни нужди и други. Дирекцията ще поеме и някои от дейностите, които досега са извършвани от юрисконсултите от преобразувания отдел – да изразява становища, да предлага решения на правни проблеми, свързани с дейността на администрацията на министерството и др.

Дирекция „Съдебна защита“ ще продължи да осъществява дейността на досегашния отдел – процесуалното представителство на държавата, на министъра на финансите и на министерството пред правораздавателните органи в страната, пред специализираните държавни органи като Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита от дискриминация. Дирекцията ще съгласува договори, по които министерството е страна, с цел да се осигури необходимата защита при евентуални спорове, ще организира и координира защитата на българската държава по международни арбитражни дела и др.

С постановлението се актуализират и прецизират функциите на дирекция „Национален фонд“ като Сертифициращ орган на средствата от Европейския съюз във връзка с програмен период 2014-2020 г. /МС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg