EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Индустриалния парк на Шумен купени 13 имота

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Индустриалния парк на Шумен купени 13 имота

mail08:15 | 12.11.2021прегледи 649 коментарикоментари 0


В Индустриалния парк на Шумен от началото на годината са платени или са в процес на закупуване 13 парцела за нови производства, въпреки пандемията и кризата с covid-19. Това оповести кметът Любомир Христов и уточни, че окончателно са приключили сделките за 5 индустриални терени в подзона "А", а общата им площ е 20 234 кв.м. Към момента има подписани предварителни договори за продажба на още 8 терена и така запълняемостта ще достигне 90%.
"Този интерес ни радва. Икономическото развитие продължава да е сред водещите приоритети в работата на общинското ръководство", отчете Христов.
Върви и строителство на 6 нови предприятия. Сред тях са за велпапе, за алуминиеви изделия и за специални кабели.
Същевременно се работи по инфраструктурата на други подзони от Индустриалния парк. Изготвени са работни проекти за довеждане на водопровод от подзона "С" до подзона "Д", който минава под жп линията София-Варна. Проектите са съгласувани с НКЖИ, а изграждането на водопровода ще започне идната година.
Предстои и избор на изпълнител за нова пътна организация в района на шуменския Индустриален парк за 1,2 млн.лв., които бяха отпуснати от кабинета "Борисов".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg