EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В град Гоце Делчев: Шивачки с колело до работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В град Гоце Делчев: Шивачки с колело до работа

mail12:50 | 02.09.2016прегледи 790 коментарикоментари 0


Работещи в най-голямата шивашка фирма в региона на Гоце Делчев имат възможност да идват на работа с велосипед, подарен им от работодателя.

Инициативата е на собственика Бертрам Ролман, разказа HR специалиста Катя Караиванова. Първите сто велосипеда вече са раздадени на тези, които желаят да използват това по-здравословно и екологично превозно средство. Предстои доставката на още сто велосипеда, след като желаещите са се увеличили.

Тази придобивка е само за живеещите в град Гоце Делчев и село Мусомища работници, като е спазено изискването за безопасност велосипедистите да не излизат на републиканската пътна мрежа. "Няма ограничения велосипедите да се използват само за отиване и връщане от работа, а когато времето е лошо работниците могат да използват автобусите за служебен транспорт", уточни Караиванова.

Когато правили проучване за реализирането на тази идея, попаднали на случай в страната, където работодателят давал стимул от 50 лева на месец, ако работниците използват за транспорт до работното място велосипед, но предприятието в Гоце Делчев е единствената фирма, която подарява велосипеди на работниците си, разказа още специалистката по човешки ресурси. Велосипедите са специално подбрани за движение в градска среда, да са удобни и за жени, имат кошница за поставяне на дамска чанта или друг дребен багаж. В момента във фирмата се изгражда специален паркинг за велосипеди. В предприятието работят над 3 хиляди души. /Дарик

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg