EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В България – със самолет или кола?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В България – със самолет или кола?

mail11:40 | 23.12.2014прегледи 1255 коментарикоментари 0


Българите летят със самолет три пъти по-рядко от средния  гражданин на ЕС, сочат резултати от проучване на Евробарометър,  представено от Европейската комисия.
Средно в ЕС въздушен превоз използват 28% от  гражданите, докато едва девет процента от българите летят,  показват данните. За сметка на това у нас автобусен превоз на  дълги разстояния използват 41% от гражданите, докато  средно в ЕС с такова превозно средство пътуват 14%.
Българите не използват и фериботни услуги - едва един процент са заявили, че са пътували с такова превозно средство, докато  средно в ЕС подобна услуга са ползвали 10% от гражданите.
Повечето българи (53%) и останалите европейци (59%) не знаят какви са правата им при пътуване съгласно билета,  който представлява и договор с превозвача. Мнозинството от  гражданите на ЕС (над 70%) не знаят и не са чували и чели, че правата им при пътуване са нараснали през последните години.

Повечето българи (85%) и останалите европейци (70%) заявяват, че в последната година не са имали проблеми при  пътуване. От онези, които са имали проблеми, 65% заявяват, че не са подавали жалба. Мнозинството от жалбоподателите (51%) посочват, че сигналът им е бил разгледан задълбочено,
докато 47% преценяват, че жалбата им е била пренебрегната.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg