EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Англия обмислят скок на акциза за бира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Англия обмислят скок на акциза за бира

mail12:10 | 08.10.2009прегледи 844 коментарикоментари 0


Британската опозиционна Консервативна партия обяви, че ако получи подкрепата на избирателите и дойде на власт, ще повиши силно акцизите на готовите коктейли от газирани напитки и алкохол, на бира тип "лагер" с повишено алкохолно съдържание и на сайдера като мярка срещу пиянството и антисоциалното поведение, предаде Reuters.
Консерваторите също така биха забранили на супермаркетите да продават алкохолни напитки на цена под производствената, каквато тактика се използва за увеличаване на продажбите на други продукти. Това заяви на годишния конгрес на партията говорителят й по въпросите на закона и реда Крис Грейлинг.
Грейлинг посочи, че с тези мерки ще се търси разрешаване на проблема при "14-годишните младежи, които се размотават с бутилки "лагер" или сайдер". "Така за тях е много лесно да се напият бързо и евтино", отбеляза говорителят.
Според партията увеличаването на акцизите няма да засегне "отговорните пиячи", тъй като няма да се отрази върху цената на традиционната британска халба бира, продавана в пъбовете. Предвидени са и изключения за някои местни традиционни продукти.
Според проучванията на общественото мнение Консервативната партия е на път да победи управляващата Лейбъристка партия на парламентарните избори през май 2010 година, посочва Reuters.

Снимка: AP


Тагове: акциз, Англия, бира
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg