EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бялата книга на Американската търговска камара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бялата книга на Американската търговска камара

mail17:30 | 26.09.2014прегледи 950 коментарикоментари 0


Американската търговска камара публикува своята Бяла книга за 2014 година, съдържаща препоръки към следващото правителство в области като икономическо и финансово управление; регулаторни реформи и върховенство на закона; насърчаване на инвестициите; данъчна политика; обществени поръчки и публично-частни партньорства; образование, предприемачество и политики за пазарана труда; здравеопазване; енергетика и минерално-суровинна индустрия; международно сътрудничество и търговски партньорства; банкови и финансови услуги. Това съобщиха от камарата.
С публикуването на Бялата книга, която е част от дългогодишен проект на Камарата, AmCham България представя пред следващото правителство своите препоръки за политики в ключови сектори на икономиката, както и идеи за решения на актуалните предизвикателства, пред които е изправена страната ни - най-вече влошеният бизнес климат и забавеният икономически растеж.
Определяне на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ като агенция на правителствено равнище включва Американската търговска камара в препоръките си към следващото правителство, развити в нейната Бяла книга за 2014 г.
Други предложение са: осигуряване на бюджет за одобрени инвестиционни проекти, създаване на "единично звено за контакт" /обслужване на "едно гише"/ в БАИ, централизиране на програми за насърчаване на инвестиции в агенцията,
които да позволят по-добро използване на съществуващите правителствени и европейски програми.
В препоръките на AmCham България е и осигуряване на целеви стимули за насърчаване на инвестиции, като се предлага обвързване на стимулите с регионални цели и цели в областта на околната среда или заетостта, изграждане на технологични индустриални зони с благоприятни данъчни условия, осигуряване на стимули за купуване на машини и оборудване, за да се привлекат инвеститори в капиталоемки и трудоемки индустрии, въвеждане на данъчни стимули за насърчаване на научноизследователска и развойна дейност и иновации.
Сред другите предложения на камарата са ускоряване на развитието и внедряването на електронното управление и съпътстващи услуги, осигуряване на добра инфраструктура около индустриалните паркове и икономическите зони.
Пълна дигитализация на имотния регистър и кадастъра и създаване на кадастрални карти за цялата страна, както и повишаване на капацитета и професионализма в звената "Големи данъкоплатци и осигурители" на НАП, които следят за данъчни въпроси за инвестиции над определено ниво, препоръчват още от AmCham България.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg