EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бюджетът на София 1,2 млрд. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бюджетът на София 1,2 млрд. лв.

mail12:00 | 18.10.2012прегледи 684 коментарикоментари 0


Бюджетът на Столична община за 2013 г. е 1 млрд. 214 млн. лева. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на представянето на приоритетите и рамката на проекта за бюджет на Столичната община за 2013 г.
Собствените приходи са 526 млн. лева. Данъчните приходи са 229,6 млн. лева. 493 млн. лева са заделени за капиталова програма. Тя се формира както от собствени приходи, от спечелените вече европейски проекти, така и от Инвестиционния фонд. Залагаме на тесни приоритети, на реализъм в бюджета. Приоритетите са устойчиво развитие – инфраструктура, образование, реформа на градския транспорт и чистота, посочи Фандъкова.
През последните три години успяхме да преминем една тежка криза, без да спираме развитието на града. През годините на финансова криза ние успяхме да запазим кредитния рейтинг на Столична община. За първи път от миналата година София има и инвестиционен рейтинг, каза тя. По думите й – залага се на много стриктна финансова дисциплина, на строг контрол върху разходите, на изключително внимателна политика на дълга. Фандъкова каза, че за тази година процентът от изпълнението на бюджета е по-висок от този за същия период на миналата година. Общите приходи са изпълнени на около 65% при 62% миналата година. Данъчните приходи са изпълнени над 70%. За 2013 година не предвиждаме промяна на местните данъци и таксите за битови отпадъци. В условията на криза не искаме да натоварваме хората излишно”, добави още кметът./ Агенция „Фокус”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg