EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бъфет спечелил $ 62,8 млн. в кразата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет спечелил $ 62,8 млн. в кразата

mail14:30 | 13.10.2011прегледи 589 коментарикоментари 0


Американският милиардер Уорън Бъфет, който се определи като  мегабогат, обяви, че миналата година е спечелил малко над 62, 8 милиона долара, предаде Асошиейтед прес. Инвеститорът е посочил данните тази седмица в писмо до  конгресмена републиканец Тим Хюлскамп, с когото спориха по повод призива на Бъфет за въвеждане на по-високи данъци за  най-богатите.
Това лято във в."Ню Йорк Таймс" Бъфет разкри, че е платил  миналата година федерални данъци на стойност над 6,9 милиона  долара или 17,4 процента от облагаемия си доход. Бъфет е на мнение,че данъчната ставка е прекалено ниска в  сравнение с облагането на хората от средната класа, които
работят за заплати на фона на усилията на президента на САЩ  Барак Обама и Конгреса да се справят с набъбващия федерален  дефицит. Обама използва Бъфет като емблема в борбата за налагане на по-високи данъци на богатите - усилие, срещу което се  противопоставят републиканците. В писмото на Бъфет до Хюлскамп се уточнява, че коригираният  му брутен доход, който изключва някои видове доходи и разходи,  е бил 62 855 038 долара. Облагаемият му доход, който се получава след изваждането на данъчни облекчения и определени удръжки, е бил 39 814 784  долара. Такива удръжки могат да бъда дарения, бизнес пътувания  и местни данъци.
 


Тагове: Бъфет, печалба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg