EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бъфет: Конгресът играе опасна игра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъфет: Конгресът играе опасна игра

mail16:10 | 08.07.2011прегледи 1182 коментарикоментари 0


Конгресът на САЩ играе опасна игра, като възнамерява да не повишава тавана на американския дълг, заяви инвеститорът милионер Уорън Бъфет, цитиран от Асошиейтед прес. Президентът и главен изпълнителен директор на империята Berkshire Hathaway Inc заяви днес пред кабелната телевизия CNBC, че няма как да се предвиди какво ще стане, ако лимитът на дълга не бъде повишен, но че
това е опасна идея. Той сравни дебатите за увеличението на горния праг на американския дълг с "руска рулетка" с един куршум в револвера. Според него отказът пет от шест пъти да се увеличи този праг може да не е опасен, но шестият път ще има катастрофални последици.
Лидерите в Конгреса от двете партии ще бъдат днес в Белия дом за обсъждане на мерките за намаляване на дефицита, така че е възможно да се постигне споразумение за увеличение на прага на дълга и да се избегне първата в историята на САЩ неплатежоспособност по финансовите ангажименти. Бъфет отбеляза, че Конгресът седем пъти е вдигал тавана на дълга по времето на президента Джордж Буш младши, така че би било глупаво да не го стори сега.
Според ръководителя на инвестиционната империя световната икономика продължава да се възстановява бавно от есента на 2009 година, основавайки се на докладите от базираните в Оклахома подразделения на компанията.Милиардерът инвеститор посочи, че последните усилия за спасяване на Гърция от дефолт не са решили европейските
финансови проблеми. Той изтъкна, че Европа е в състояние да решава финансовите си проблеми, но има още нерешени проблеми, което се проявява в различните лихви по облигациите на 17-те страни от еврозоната. Бъфет подчерта, че трябва да се свърши много работа за спасяването на еврото, защото малък брой държави дърпат надолу  останалата част от Европа.


 


Тагове: Бъфет, конгрес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965