EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българско вино в Хюстън

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българско вино в Хюстън

mail18:01 | 01.06.2016прегледи 981 коментарикоментари 0


България има потенциала да произвежда едни от най-добрите вина по света. Американският град Хюстън в щата Тексас, има шанс сам да прецени това благодарение на организираната в него Седмица на храната и виното, която започна в понеделник. 15 български винопроизводители планират да отидат в Хюстън, за да покажат какво умеят с разнообразие от добре познати на Запад, но и местни сортове грозде като мавруда, широката мелнишка лоза и най-често садения в България бял десертен винен сорт димят, пише Houston Chronicle, цитиран от агенция Фокус.
„Наистина имам страст да откривам нови неща. България произвежда повече вино от много страни по света, а и го прави от векове“, заяви Констанс МакДерби – организатор на събитието.
Шест хилядолетия. Как знаем? Защото повечето древни златни реликви, които са били открити в страната показват дълбоко вкоренена винена култура. Преди Желязната завеса да падне, българите произвеждат огромно количество вино годишно благодарение на правителствените субсидии. Повечето от това вино обаче е евтино.
В момента индустрията се съживява и преоткрива в постсъветската епоха. Каймакът изплува на върха и най-добрите винари днес показват продукцията си в Хюстън .
Българите ще проведат дегустации, като в събота те ще проведат среща с потенциални вносители и дистрибутори от САЩ.

 

 


Тагове: вино, Хюстън
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg